Pochmurno

0°C

Piecki

Pochmurno

Wilgotność: 93%

Wiatr: 17.70 km/h

  • 14 Gru 2018

    Pochmurno 0°C -2°C

  • 15 Gru 2018

    Pochmurno -1°C -2°C

Czy podoba Ci się nowa strona?

Tak - 66.7%
Nie - 27.8%
Nie mam zdania - 5.6%

Głosów ogółem: 18
Głosowanie w tej sondzie zakończyło się w: wrzesień 30, 2014
213586
TodayToday453
YesterdayYesterday689
This_WeekThis_Week2946
This_MonthThis_Month8610
All_DaysAll_Days213586

Aktualności

poziom polskie kolor

Projekt "Nowoczesne e-usługi dla mieszkańców gminy Piecki" realizowany będzie dzięki dofinansowaniu uzyskanemu z Regionalnego Programu Operacyjnego Warmia i Mazury na lata 2014-2020. Jego celem jest podniesienie jakości usług publicznych świadczonych przez Urząd Gminy Piecki. W wyniku jego realizacji docelowo uruchomione zostanie 16 elektronicznych usług publicznych, które będą świadczone przez Urząd Gminy Piecki, digitalizację i bezpłatne udostępnienie mieszkańcom zasobów informacji przestrzennej oraz informatyzację procedur wewnętrznych w urzędzie. Uruchamiane e-usługi charakteryzować się będą wysokim poziomem dojrzałości (6 usług zapewniających interakcję dwustronną oraz 10 usług transakcyjnych z mechanizmami personalizacji), większość z nich charakteryzuje wysoki potencjał korzystania (dotyczą często załatwianych spraw). Uruchomienie e-usług będzie połączone z wdrożeniem oraz modernizacją systemów informatycznych w urzędzie, digitalizacją zasobów i modernizacją infrastruktury sieciowo – sprzętowej w zakresie niezbędnym dla zaplanowanych wdrożeń. Projekt zakłada wykorzystanie możliwości platformy ePUAP i uruchomienie dedykowanego rozwiązania.
Celem bezpośrednim projektu jest podniesienie jakości usług publicznych świadczonych przez Urząd Gminy Piecki

Umowę o dofinansowanie zawarto 30 listopada 2017 r. w Olsztynie. Wysokość dofinansowania (środki z Funduszu Rozwoju Regionalnego) to 824 376,75 zł, natomiast koszt całkowity przedsięwzięcia to niemal 969 855,00 zł. Projekt realizowany będzie na przestrzeni całego 2018 roku.

"Wsparcie na przystąpienie do systemów jakości"

Szkolenie w ramach Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 (PROW 2014-2020) poddziałania 3.1.
W dniach 14 i 15 grudnia 2017 r. równolegle w 16 miastach wojewódzkich! Białystok, Bydgoszcz, Gdańsk, Gorzów Wielkopolski, Katowice, Kielce, Kraków, Szczecin, Lublin, Łódź, Olsztyn (15.12.2017 - godz. 9.30 - Manor Hotel ul. Kanarkowa 47), Opole, Poznań, Rzeszów, Warszawa, Wrocław.

W trakcie dwugodzinnego spotkania otrzymasz od eksperta szczegółowe informacje, jak w prosty sposób ubiegać się o refundację części kosztów kwalifikowalnych na poprawę konkurencyjności producentów rolnych. Pełne wsparcie merytoryczne, możliwość nawiązania kontaktów biznesowych, dyskusje przy kawie i poczęstunku.

Grupa docelowa: rolnicy i ich grupy, przedsiębiorcy sektora rolnego i rolno-spożywczego, instytucje doradcze i obsługa przedsiębiorców rolnych, przedstawiciele jednostek samorządu terytorialnego i administracji rządowej, szkolnictwa o profilu rolniczym oraz organizacji pozarządowych związanych z rolnictwem.

Szkolenie ma charakter otwarty i jest bezpłatne.

Karta zgłoszenia

Zaproszenie

 

 

 


Zapisy: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.fb

Jeżeli zamierzasz prowadzić produkcję zgodnie z systemami jakości żywności, skorzystaj z refundacji kosztów uzyskania certyfikatu w ramach poddziałania „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości”.
Wnioski o przyznanie pomocy można składać od 28.11.2017 r. do 29.12.2017 r. w oddziale terenowym Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, właściwym ze względu na miejsce zamieszkania albo siedzibę wnioskodawcy.

Refundacji podlegają koszty:
- uzyskania certyfikatu,
- składki na rzecz grupy producentów,
- zakupu specjalistycznych publikacji,
- pułapek feromonowych, barwnych i lepowych,
Więcej informacji na stronie www.kowr.gov.pl



W dniach 16.10.2017 roku i 20.11.2017 roku w Pieckach przeprowadzone zostały szkolenia na temat Rolniczego Handlu Detalicznego, w których uczestniczyła 20. osobowa grupa zainteresowana zarówno sprzedażą bezpośrednią żywności z gospodarstw rolnych i obiektów turystyki wiejskiej jak i sprzedażą produktów przetworzonych.
Szkolenia sfinansowane zostały z projektu „Dziedzictwo kulturowe w mazurskich smakach” dofinansowane z budżetu gminy Piecki.
Szkolenia przeprowadzili przedstawiciele następujących instytucji: Stacji Sanitarno Epidemiologicznej w Mrągowie, Urzędu Skarbowego w Kętrzynie oraz Powiatowego Lekarza Weterynarii w Kętrzynie.
Lektorzy zapoznali uczestników z warunkami sanitarnymi, weterynaryjnymi oraz wymogami podatkowymi dotyczącymi rolniczego handlu detalicznego.

Dorota Pęczek

23825872 1956547224669057 381785195 o

23798727 1956547211335725 631101457 o

Fot. Stowarzyszenie na Rzecz Rozwoju Turystyki Wiejksiej

 

Bezpłatna i całodobowa infolinia dla bezdomnych dostępna jest pod numerem telefonu 800 165 320. W Wojewódzkim Centrum Zarządzania Kryzysowego Wojewody Warmińsko-Mazurskiego od dnia 1 listopada 2017r. działa infolinia, dzięki której osoby zainteresowane mogą uzyskać informacje na temat: - miejsc noclegowych, - jadłodajni, - punktów udzielania pomocy: rzeczowej, finansowej, prawnej i medycznej, dostępnej na terenie województwa Warmińsko-Mazurskiego. Źródło: Warmińsko-Mazurski Urząd Wojewódzki w Olsztynie: http://www.olsztyn.uw.gov.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=7246&Itemid=304&lang=pl

 

VIDEO RELACJE